Internat

 

Prostor internata zauzima površinu od 400m2 i prilagođen je potrebama dece. Sastoji se od velikog svetlog dnevnog boravka koji je moderno opremljen. Dnevni boravak sadrži adekvatan nameštaj i raznovrstan didaktički materijal koji omogućava učenicima da se što lepše osećaju i kreativno izražavaju u okviru svojih mogućnosti. U dnevnom boravku učenici provode svoje slobodno vreme pod stalnim nadzorom vaspitnog i medicinskog osoblja.

U okviru internata nalazi se vaspitačka soba koju koriste vaspitači i medicinsko osoblje. Prostrana trpezarija kao i kuhinja čiji rad je zasnovan na Hasap (HACCP) standardima.

Za učenike smeštene u domu, u okviru slobodnog vremena organizuju se posete društvenim i kulturnim dešavanjima kao i aktivnost u prirodi.Organizovano, pod nadzorom vaspitača realizuju se posete bioskopu, predstavama u pozorištu, muzeja, sportskim dešavanjima na nivou grada i dr. Svakodnevno se izvodi savetodavni rad i vannastavne aktivnosti koje podstiču kreativnost učenika. Za izvođenje aktivnosti u slobodno vreme učenicima je na raspolaganju fiskulturna sala, multimedijalna učionica sa 8 računara i interaktivnom tablom, u sklopu koje se nalazi i školska biblioteka, koja poseduje oko 1500 dečjih knjiga i beletristike kao i 400 stručnih knjiga, sportsko igralište, dvorište opremljeno spravama za decu i trambolinom. 

 

{gallery}Internat{/gallery}

Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.